Jagnięcina
Coraz większym zainteresowaniem cieszy się wśród Polaków jagnięcina, będąca ze względu na unikalne walory dietetyczne i dużą wartość odżywczą mięsem luksusowym.
Jagnięcina zawiera duże ilości cennych tzw. wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest bogatym źródłem witamin i składników mineralnych. Ceniona jest za dużą zawartość białka, oraz wysokie walory sensoryczne. Jest mięsem delikatnym, soczystym i dobrze przyswajalnym. Zawarty w mięsie kwas linolowy ma silne właściwości antyutleniające, redukuje ilość wolnych rodników w organizmie, oraz zabezpiecza przed złym cholesterolem, zapobiegając tym samym otyłości, miażdżycy, rozwojowi komórek rakowych. Jagnięcina bogata jest również w kwas orotowy, poprawiający funkcjonowanie wątroby, oraz spowalniający procesy starzenia.
Mięso młodych jagniąt oprócz właściwości prozdrowotnych jest również znakomitym surowcem, dlatego firma JANAS postanowiła wytworzyć linię produktów z jagnięciny o wyjątkowych walorach odżywczych i smakowych.
« poprzednia | 1 | następna » |