Frittata z białą kiełbasą i brokułami

Czas
czas przygotowania:
20 minut
CzasCzas
skala trudności:
ilosc
ilość osób: 3

Składniki:

  • kiełbasa biała parzona - 3 szt.
  • jajka – 6 szt.
  • brokuły – kilka różyczek
  • śmietana 18% - 100 ml
  • tarty parmezan - 1 łyżka
  • masło
  • sól, pieprz 

Przygotowanie:

Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.

Krok 2
Kiełbasę białą parzoną pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 3
Roztrzepane jajka wlej do miski, dodaj śmietanę sól, pieprz i parmezan, całość energicznie wymieszaj.

Krok 4
Do przyrumienionej kiełbasy dodaj odrobinę masła i podsmaż brokuły. 

Krok 5
Kiełbasę z brokułami przełóż do naczynia żaroodpornego, wlej na wierzch masę jajeczną.

Krok 6
Całość włóż do piekarnika i piecz około 10-12 minut. Wykładamy i gotowe :)