zamówienia
Zakłady Mięsne Janas
Slajd 1 Slajd 2 Slajd 3

Historia

     Firma Handlowo-Produkcyjna JANAS sp.j., założona w 1993 r. w Czarnym Dunajcu przez Urszulę i Bogdana Janas, jest prężnie i dynamicznie działającym przedsiębiorstwem w branży mięsno - wędliniarskiej. Firma od początku swego istniania miała charakter rodzinny. Właściciele postawili na stały rozwój firmy, dzięki czemu, z pierwszego, niewielkiego sklepu w Czarnym Dunajcu, oferującemu nieobszerny asortyment mięs oraz wyrobów wędliniarskich, w 1994 r.  także w Czarnym Dunajcu powstała hurtownia wędlin.


     Dzięki ciężkiej i solidnej pracy w kolejnych dwudziestu latach firma JANAS znacznie się rozwinęła:  powstały sklepy firmowe i partnerskie w Zakopanem, Nowym Targu, Mszanie Dolnej, Jordanowie, Myślenicach i Krakowie. Kwestią priorytetową zawsze była satysfakcja klienta, dzięki utrzymywaniu wysokiego poziomu produkcji zaufało nam wielu klientów hurtowych, przez co w Myślenicach otwarta została kolejna hurtownia. Kolejnym etapem  rozwoju firmy było zbudownie i otwarcie w 2005 r. nowoczesnego, spełniającego wszystkie standardy, i posiadającego uprawnenia eksportowe na rynki Unii Europejskiej zakładu rozbioru drobiu oraz przetwórstwa mięsnego w Nowym Targu.


     Przez minione ponad 20 lat działalności firma JANAS nabrała doświadczenia, zdobyła zaufanie partnerów handlowych, oraz ugruntowała pozycję na rynku. Stworzyła nowoczesny zakład produkcji i dystrybucji, wdrożyła systemy bezpieczeństwa produkowanych wyrobów (HACCP, IFS, BRC), a także zaprojektowała bogatą ofertę smacznych i zdrowych wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Obecnie firma JANAS to nie tylko jeden z najnowocześniejszych europejskich zakładów, ale też centrum dystrybucyjne, sieć sklepów firmowych, rozbudowana flota transportowa oraz 180 wykwalifikowanych osób niezmiennie dbających o wysoki standard naszych produktów, których wiedza i umiejętności pozwalają łączyć wyjątkowy i tradycyjny smak z nowoczesnością i bezpieczeństwem.


     Wysoka jakość produktów firmy JANAS sprawia, że zdobyły one uznanie na wymagającym rynku wędliniarskim nie tylko południowej Polski. Zagościły one na stałe na małopolskich, podkarpackich i śląskich stołach, eksportowane są także do Czech, na Słowację, Węgry i do Anglii.